torstai 19. huhtikuuta 2012

iPhone höpötys osa 1: "Toihan on ihan lelu!"


Ajattelin, että nyt kun olen tosiaan itsekin itselleni tuollaisen iPhonin mennyt hankkimaan, niin voisin aina välillä vähän kirjoitella siitä omia ajatuksia tännekin. Ideana lähinnä se, että miten ihminen, joka ensin nauroi koko kapistukselle päätyy sellaisen hankkimaan ja miten jutun kanssa käy. Että tulenko koukuttumaan totaalisesti vai päädynkö siihen, että se on täysin turhake ja hankin takaisin tavallisen puhelimen. En tosiaankaan ole siis mikään vannoutunut applefani ja tämä onkin ihan ensimmäinen applekokeiluni. 

Lähinnä siis aina aika ajoin jakaa omia käyttäkokemuksia, ajatuksia ja mietteitä. Ehkä tämä on täyttä kuraa, eikä kiinnosta ketään, mutta kirjoittelen silti. Toivottavasti tulee vähän uusia näkökulmia tähän iPhonen hypeen, joka kaikkialla tuntuu vallitsevan. 

Tämä on siis osa 1 ja takana jopa 3 päivää puhelimen omistajana.Taustastani puhelimen käyttäjänä sen verran voisin kertoa, että minulla on aiemmin ollut 3 tai 4 Nokian puhelinta. Uusi puhelin on tullut hankittua yleensä siinä vaiheessa, kun vanha on aikansa elänyt ja alkanut reistailemaan. Pari ensimmäistä puhelintani olivat ihan peruspuhelimia, mutta viimeisimmässä (yllä kuvassa) oli sitten jo vähän enemmän ominaisuuksia. Siinä oli mm sisään rakennettu mp3 soitin ja halutessa siihen sai netin, jota tosin oli maailman turhinta tihrustaa tolta näytöltä. Oli tossa kamerakin, jolla tosin ei tehnyt mitään.

Minähän siis tosiaan olen aiemmin käyttänyt puhelinta ihan vain soittamiseen ja tekstaamiseen, ja edellistä mp3:sena kun varsinainen mp3-soittimeni meni hajoamaan. Enkä puhelimeltani muuta ole tarvinnutkaan. Enkä tarvitse vieläkään. Senpä takia olen itsekin vielä lievästi hämilläni, että menin tosiaan hankkimaan puhelimen, jota käytetään varmaan ensisijaisesti enemmän muuhun kuin siihen puhumiseen ja viestittelyyn.


Juttuhan meni niin, että poikaystäväni vanha puhelin sanoi sopimuksen irti ja hän päätyi hankkimaan itselleen iPhonen. Minäkin pääsin tätä myötä puhelinta testailemaan ja naureskelin vaan, että "eihän toi nyt siis mikään puhelin ole, toihan on ihan lelu!". 

Kuitenkin puhelin yllätti mut myös iloisesti. Ensimmäinen kosketusnäyttö, jota osasin käyttää! En tiedä mikä siinä on, mutta suurin osa Nokian kosketusnäytöistä ei toimi mulla yhtään. Ne ei aina reagoi mun sormiini (joku sanoi, että kuiva iho voi vaikuttaa tähän?) tai sitten ne reagoi turhankin helposti ja usein onnistun saamaan niillä enemmän tuhoa aikaan kuin mitään muuta. Meidän perheessä äidillä ja sisaruksilla on tainnut olla kaikilla jo aika kauan Nokian kosketusnäyttöjä, mutta olen todennut itseni ihan toivottomaksi niiden kanssa. Viestien kirjoitus vie pienen ikuisuuden ja muutenkaan en oikein ole osannut niitä hallita. Tästä syystä olin päättänyt pysyä kaukana kosketusnäytöistä. Kunnes huomasin, että osaan käyttää iPhonea jopa hyvin kosketusnäytöstä huolimatta.

Kun sitten itse aloin tulla siihen pisteeseen vanhan puhelimen kanssa, että uutta kaipailtaisiin, niin testailin kaupoissa muutamia vaihtoehtoja, jotka kiinnosti, mutta kaikissa tuntui mättäävän joku. Mikään ei oikein tuntunut sellaselta, että "haluan tämän". Jotain erikoisempaa halusin kuitenkin kokeilla. Tiesin myös jo valmiiksi, että luultavasti päädyn puhelin + liittymä sopimukseen siitä johtuen, että ei vain sattunut olemaan nyt juuri kerralla maksaa sitä ylimääräistä muutamaa satasta puhelimesta. (Vaikka tämä onkin vähän aina sellainen juttu, että se arveluttaa...).

Netissä sitten katselin tosiaan näitä puhelin + liittymä paketteja ja huomasin, että tuo iPhonen 4s 16 gt tulisi muutaman kaksi vuotta kestävän tarjouksen myötä maksamaan mulle 15 euroa enemmän kuukaudessa, kuin mitä olin viimeset kuukaudet puhelinlaskua maksanut. (Mun puhelinlaskujen summa on vaihdellut elämäni aikana parista eurosta sataan euroon, mutta viimeisin joku tarjouspaketti makso mulle kuukaudessa sen 20 e.)  Päädyin siis tähän ratkaisuun, vaikka edelleen mua vähän hirvittää se parin vuoden sopimus. Mutta maksanpa minä muutenkin joka kuukausi sen puhelinlaskun, joten tuskin se tulee mikään sen isompi ongelma olemaan. Näin toivon.


Kukaan ihminenhän ei tarvitse tällaista puhelinta. En vielä itsekään tiedä mitä helvettiä tällä teen näin suoraan sanoen. Hieno tämä on, siitä ei pääse mihinkään ja tätä on kiva käyttää. Tässä on kivoja lisäominaisuuksia joilla leikkiä. Ja kamera on siis ihan huippu kun ottaa huomioon, että kyseessä on kuitenkin puhelin. 

Uskon, että tietyissä tilanteissa tulee käteväksi se, että tässä on netti. Toisaalta samalla se ahdistaa. Mua jotenkin ällöttää se, että ihmiset on niin kiinni netissä ja koska roikun tässä koneellakin päivittäin, niin en varsinaisesti tarvitse mitään nettiä puhelimeen. Toisaalta tylsempinä hetkinä se on varmaan kiva tai kun ei ole kotona, niin on kiva, kun puhelimesta voi tarkistaa juttuja itse sen sijaan, että soittelee jollekin, että "hei voitko katsoo netistä et...". 

Enkä oikein tiedä, onko puhelimesta järkeä maksaa näinkään paljon, ellei se sitten oikeasti kestä useampia vuosia ja maksa itse itseään takaisin. Senhän näkee vain testaamalla. Ja jos elämä menee muuten ok, niin mullahan on tässä nyt pari vuotta aikaa kokeilla, että miten käy. 

Muutama ajatus tästä vielä: Ensinnäkin mua on pelottanut kantaa mukanani näin kallista laitetta ja tuntuu melkein häväistykseltä tunkea tämä jonnekin housuntaskuun. Niin ja noi silikonikuoret muuteen vetää kaiken nukan ja pölyn itseensä sieltä taskusta... Lisäksi tänään aamulla kun menin töihin bussilla, en halunnut näpytellä puhelinta, kun mietin, että kohta en sitten muuta teekään. Samalla kuitenkin tuntuu siltä, että kun tämä on näin kallis, niin mun täytyy käyttää tätä paljon, ettei ole turha. Jos vain soittelen ja tekstailen, niin siihenhän riittäisi mikä vain muutaman kympin kapula.

Jännä siis nähdä miten tämän kanssa käy. Minähän en nimittäin koskaan ole erityisen innostunut tällaisista elektroniikkavempeleistä ollut. Tällä hetkellä oon sekä innostunut, että ahdistunut. Mutta jos ei muuta, niin ainakin mulla on nyt 1000 ilmasta tekstaria joka kuukausi, joten kavereiden on syytä varautua sellaseen järjettömään turhien viestien lähettelyyn mun osalta hahas :D

Mut hei, kiinnosteleeko tällanen ketään vai onks iPhonen jo niin nähty ja kuultu?


8 kommenttia:

 1. Mun edellinen puhelin oli samanlainen Xpress Music! :) Vaihdoin sen vuosi sitten C3:een, joka on ihan samaa hintatasoa, mutta nettisurffailu on vähän helpompaa qwerty-näppäimistön ansiosta. Ja tulin aika paljon käyttäneeksi nettiä tuon vanhan kapulan kanssa. Nappasin aina pidemmille automatkoille mokkulan sim-kortin mukaan, jonka iskin puhelimeen ja surffasin sitten sillä ;D Nyt uskalsin sijoittaa muutamien eurojen verran siihen kännykän nettiin.

  Mua kiinnostaa kamalasti älypuhelimien kaikki hienot ja erilaiset sovellukset. Katselen kateellisena muiden Instagram kuvia ja itken omaa 2 megapikselin kännykän kameraani. Olisi kamalan kätevää, jos puhelimessa olisi joku kohtalaisen hyvä kamera, järkkäriä kun ei aina jaksa raahata joka paikkaan.

  Olen kuitenkin niin hutilus, etten uskaltaisi koskaan käyttää niin kamalia summia kännykkään. Viskoisin sen kuitenkin heti kättelyssä lattialle ja sitten olisi suru puserossa. Ja kosketusnäyttöön en käyttäisi kyllä euroakaan. Sormenpääni on jotenkin typerän herkät, enkä jaksa läppärin touchpadinkään räpeltämistä kovin kauaa.

  Mun on itse asiassa vähän ikävä tuota Xpressiä. Ne sivun play ja muut nappulat oli kamalan käteviä! Harmi kun annoin sen juuri äidilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä ihan kiva puhelin, mutta mulle tuli siihen sellanen vika, että se välillä jumahti totaalisesti eikä suostunut tekeen mitään ennen kuin suljin ja pistin sen uudelleen päälle.

   Kyllä muakin pelottaa, että rikon ton, mutta onneksi nyt yleensä oon melko varovainen osannut olla, niin pidetään peukkuja :D

   Minä luulen, etten itsekään tule ikinä hankkimaan muuta kosketusnäytöllistä kuin tämän. Koska mitään muuta en ole vielä osannut käyttää!

   Poista
 2. heh, kuiva iho ei voi vaikuttaa, kun kosketusnäyttö toimii sähköimpulssi-periaatteella :) mut nokia on vaan paska, joten siinä on syy!

  tätä seurataan mielenkiinnolla, koska mulla ei ole iPhonea, mutta olen harkinnut, että täydennän meidän apple-perhettä sillä joku kaunis (rikas) päivä. joten ihan kiinnostavaa lukea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eräs tuttava vaan kertoi, kun hänellä on todella paha atopia eikä käytännössä lainkaan ihon normaalia rasvaa käsissä, niin kosketusnäytöt ei yleensä reagoi hänen sormiinsa. Mutta mistä näistä nyt tietää?

   Yritän tästä jatkossakin aina kirjotella jotain uusia juttuja :)

   Poista
 3. kiva oli lukea! kerranki ns. jalat maassa-tekstiä asiasta eikä mitään "rakennan mun pikkuiselle tässä alttaria että mun on helpompi palvoo sitä <3<3<3"-tekstiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, mua kans itseäni nyppii ne "iPhone on ainoa oikea puhelin" - jutut. Koska öö ei se ole :D

   Poista
 4. Mua kiinnostaa tälläset kyll :D

  VastaaPoista

SHOW ME SOME REVOLUTION!